top of page

פשטידת חלבון טבעוני | ללא גלוטן

  • Inbar Alexandrin
  • 8 במאי
  • זמן קריאה 1 דקות

מחפשת פתרון מהיר, מזין וטעים לחלבון מהצומח?

הפשטידה הזו היא בדיוק מה שאת צריכה.


כמי שמאזנת בין יום עמוס, אמהות, עבודה ו... רעב אמיתי למשהו טוב – אני תמיד שמחה לגלות מחדש את הקסם שבפשטידות.

יש בהן משהו כל כך ביתי ומרגיע, ובעיקר – אפשר להכניס אליהן את כל הטוב שיש למטבח הטבעי להציע.


הפשטידה הזו משלבת טופו – מקור מצוין לחלבון מלא, יחד עם ירקות כתומים וירוקים – גזר וברוקולי שמוסיפים צבע, מרקם ונוגדי חמצון טבעיים.


היא מוכנה תוך 15 דקות עבודה (כן כן!)

ונכנסת לתנור.

מושלמת לארוחת ערב קלילה, ליום עבודה עמוס או כארוחה מזינה לאירוח בסופ"ש.


וזה כל היופי – אוכל נקי לא חייב להיות מסובך. לפעמים כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים, תיבול נכון וקצת תשומת לב למה שהגוף מבקש.


מוכנה להכין?


מה צריך-

2 שיני שום

חבילת טופו

2 גזרים

מלח לפי הטעם

כפית כמון

כפית פפריקה

בצל סגול בינוני (לא חובה)

4 כפות קמח חומוס /קמח עדשים במקום

טימין

מיץ מחצי לימון

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה-

מדליקים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו

שמים במעבד מזון את הבטטה

לאחר מכן את כל הרכיבים

מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ובצקית

מעבירים את התערובת לקערה

מערבבים הכל היטב

מעבירים לתבנית

מכניסים לתנור לזמן של 25-30 דקות

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין

לפני שפורסים.



הערות -

• ניתן להמיר גזר בבטטה

•אין צורך להוסיף מים לבלילה

•ניתן לשמור במקרר שלושה ימים


לבריאות קורנת ,

ענבר


 
 
 

Comments


bottom of page