
אחרי סוף שבוע מלא בארוחות כבדות,פינוקים וגוף שמרגיש קצת כבד וקצת מקורר .
זה בדיוק הזמן שאני פונה למיץ סלרי – המשקה המחזק והמאזן שמחזיר אותי למסלול.
אני מוצאת בו תרופה טבעית לכל דבר – הוא טעים, מרענן ונותן לי את האנרגיה שאני צריכה כדי להתחיל את השבוע ברגל ימין.
הנה 10 יתרונות של מיץ סלרי🌿
1. עשיר בנוגדי חמצון – מיץ סלרי מכיל נוגדי חמצון כמו ויטמינים A ו-C, שהם חשובים בהגנה על הגוף מפני נזקי חמצון שיכולים לגרום לדלקות ומחלות כרוניות.
2. תמיכה במערכת העיכול – סלרי עשיר בסיבים תזונתיים, שנמצאו כמסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, הפחתת עצירות ושיפור בריאות המעיים.
3. הפחתת דלקתיות – סלרי מכיל פיטוכימיקלים, כמו הפלבונואידים, שמסייעים בהפחתת דלקתיות בגוף. מחקרים הצביעו על כך ששימוש במזון עתיר פלבונואידים, כמו סלרי, עשוי לשפר מצבים דלקתיים כרוניים.
4. מסייע בניקוי רעלים – מיץ סלרי משפר את תפקוד הכליות ויכול לסייע בניקוי רעלים מהגוף. זהו משקה הידרציה מצוין, במיוחד כאשר צורכים אותו בבוקר.
5. תמיכה בבריאות הלב – סלרי מכיל פיטוכימיקלים שמסייעים להוריד את לחץ הדם, דבר שיכול לתמוך בבריאות הלב. כמה מחקרים הראו כי צריכה קבועה של סלרי יכולה להפחית את לחץ הדם בצורה משמעותית.
6. תומך ביופי קורן- עור זוהר ובריא
מיץ סלרי עשיר בויטמינים כמו ויטמין C ו-K, שמסייעים להילחם בנזקי החמצון ומגנים על עור הפנים. הוא גם מסייע בהפחתת דלקות בעור, דבר שיכול למנוע פריצת פצעונים וכתמים.
7.הפחתת נפיחות – מיץ סלרי יכול לעזור להפחית את הנפיחות והבצקות בגוף, בזכות יכולתו לשפר את תפקוד הכליות ולסייע בניקוי רעלים. תוצאה ישירה לכך היא מראה פנים פחות נפוח ורענן יותר.
8.מזין את עור הפנים – הפיטוכימיקלים והחומצה הפולית שבסלרי מסייעים בשמירה על תאי עור בריאים ומעודדים את התחדשותם. הם גם תורמים לשמירה על גמישות העור, כך שהוא נשאר צעיר וזוהר.
9.הגנה מפני הזדקנות מוקדמת – נוגדי החמצון במיץ סלרי, כמו ויטמינים A ו-C, עוזרים להילחם בנזקים שנגרמים כתוצאה מחשיפה לשמש ולזיהום, מה שעשוי לעכב את תהליך ההזדקנות ולהפחית את היווצרות קמטים.
10.שמירה על שיער בריא – המיץ מכיל מינרלים כמו סידן, מגנזיום ואשלגן, שמסייעים בשמירה על שיער בריא, מבריק וחזק, ועשויים להפחית נשירה או דילול שיער.
מוכנים להשקיע בערך שלכם יותר כבר עכשיו?
הקדישו 10 דקות להכנה ותוכלו לחוות בריאות קורנת מבפנים החוצה .
הנה המתכון שלי למיץ סלרי:
המצרכים:
חבילה אחת של סלרי טרי (בערך 6-8 גבעולים)
1/2 לימון (לסחוט את המיץ)
1 תפוח (אם רוצים להוסיף מתיקות טבעית)
1מלפפון
חתיכה עבה של ג'ינג'ר
הוראות הכנה:
•חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות בגודל שמתאים למסחטת מיצים קשים.
•אם בחרת להשתמש בתפוח, חותכים אותו לחתיכות קטנות ומניחים במסחטה.
•סוחטים את חצי הלימון ומוסיפים עם כל שאר הרכיבים.
•

ניתן להכין את המיץ בבלנדר אם אין ברשותכם מסחטת מיצים .
שימו לב לערבל עד שהתערובת חלקה ונוזלית.
מומלץ לשתות על קיבה ריקה בבוקר .
לבריאות קורנת ,
ענבר
Comments