מה צריך :
קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (2 וחצי כוסות)
*פשוט לטחון בבלנדר /מעבד מזון קוואקר
חצי כוס קמח תמי ללא גלוטן או קמח שקדים
1 כוס חלב שקדים
1/2 בננה מעוכה
2 גזרים בינוניים מגורדים
1/4 כוס חמוציות ללא סוכר
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית תמצית וניל
חופן אגוזי מלך קצוצים /פקאנים
5 כפות סילאן
גלייז:
1/2 כוס סוכר קוקוס
(או סוכר חום טחון לאבקה בבלנדר)
5 כפות מים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
מדליקים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות
מועכים חצי בננה בקערה
מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב
מוסיפים את השמן ומערבבים שנית
מוסיפים את חלב השקדים ומערבבים שוב
מוסיפים את החומץ, תמצית וניל, הסודה ואבקת האפיה ומערבבים
מוסיפים את הקמח, הגזר, החמוציות והקינמון ומערבבים
מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת
נייר אפיה
מכניסים לתנור לזמן של 35-40 דקות עד שמוכן
בזמן שהעוגה בתנור מערבבים את כל רכיבי הגלייז
כדאי להוסיף מים בהדרגה עד להגעה למרקם הרצוי
כשהעוגה יוצאת מהתנור מניחים אותה לצינון
מוזגים מעל את גליייז ומקשטים בקוקוס
וגזר מגורד.
תהנו,
מזהירה שחיסלתי חצי עוגה מרוב שהיא טעימה😉
Comments