קחו לכם 10 דקות במטבח ותכינו לכם משהו שיתן לכם עונג מתוק ומזין.
המצרכים:
👇 500 גרם (חפיסה) תמרים בואקום או בודדים
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פקאנים
100 גרם אגוזי מקדמיה
100 גרם אגוזי קשיו
(או 400 גרם של תערובת אגוזים שאוהבים)
לציפוי:
100 גרם שומשום
אופן ההכנה:
שמים את התמרים בקערה ומוסיפים מים חמימים ל-5 דקות.
שהתמרים התרככו, מוציאים גלעין.
שוברים את אגוזי המלך מעט, בידיים.
את שאר האגוזים שוברים חלקית – אנחנו רוצים שישארו בחתיכות גדולות. קוצצים גס חלק מהם וחלק משאירים שלמים.
מערבבים היטב את מגוון האגוזים עם התמרים לתערובת דביקה להחריד.
קולים את השומשום במחבת ומפזרים אותו על נייר אפיה.
מעל מפזרים קוקוס טחון.
לוקחים את התערובת הדביקה ומתחילים לגלגל אותה לגליל הדוק על השומשום (כשהשומשום והקוקוס מצפים אותה אז היא כבר לא דביקה ואפשר להתמודד איתה ביתר קלות) עד שמקבלים גליל ברוחב של כ-5 ס"מ. עוטפים אותו בנייר האפיה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לבריאות ❤️
Comments