אני יודעת שיש דיון נרחב בנושא של טופו - האם הוא בריא, לא בריא, מעובד, עשיר במלח. אין ספק שאתם בטח מבולבלים.
כמו כל דבר בחיים, יש חיובי ויש שלילי, אבל יש גם איזון.
היום אני רוצה לחלוק אתכם מתכון לסלט משביע וטעים במיוחד שיראה לכם את הצד הטוב של הטופו.
טופו מכיל בסך הכל 2% סוכר, ובמילים אחרות, בעל ערך גליקמי נמוך. לכן הוא נהדר להרזיה ולאנשים שהם סוכרתיים. הוא עשיר בסידן ואינו מכיל כולסטרול אלא שומן צמחי.
בנוסף לכך הוא בעל תכונה מקררת מה שיעזור לכם להתרענן גם מסביב לשולחן. מרקמו חלבוני, לכן הוא סופג את הטעמים שמסביבו אך יחד עם כל תכונותיו הרבות חשוב לשים לב לא לצרוך ממנו כמויות גדולות
בסויה יש חומרים פיטו-אסטרוגניים. הם נקראים ככה כי הם דומים במבנה שלהם להורמון האנושי אסטרוגן. הפיטואסטרוגנים שבסויה נחשבים לבעלי השפעה גדולה על המערכת ההורמונאלית.
שכן אבחנו קשר חיובי בין צריכת סויה לשינויים במערכת ההורמונאלית, מומלץ לאכול מאכלי סויה בכמויות מתונות.
אני נוהגת לאכול טופו כפעמיים בשבוע והנה לכם מתכון מנצח שלי לסלט שנפלא להגיש אותו כמנת פתיחה - קלה לעיכול, דל קלוריות עשיר בחלבון, טעים ,ללא גלוטן!
לזה אני קוראת אושר בצלחת בקלי קלות.
שיהיה לבריאות, ספרו לי איך יצא לכם...
אז בואו ניגש למתכון (:
המצרכים לסלט:
- 4 חופנים של אצות וואקמה מיובשות
- חצי קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 כוס עירית או בצל ירוק קצוצים דק
- חופן נבטים
- 4 מלפפונים
-קצח לקישוט
אופן ההכנה :
- פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות.
- מאדים את קוביות הטופו בסיר אידוי. אם אין סיר אידוי מניחים את הטופו במסננת, ואת המסננת מניחים מעל סיר מים רותחים. מוודאים שהמסננת אינה נוגעת במים, מכסים את הסיר ומאדים כך במשך כ-10 דקות.
- ממתינים שהטופו יתקרר ומוסיפים לאצות.
- לקערה עם האצות והטופו מוסיפים את הנבטים (איזה סוג שתרצו, מומלץ נבטי חמנייה או נבטים סיניים).
-מוסיפים את המלפפונים .
-כמה דקות לפני האכילה מוסיפים את הרוטב.
המצרכים לרוטב מיסו הדרים:
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית סילאן
- 1 כף משחת מיסו
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני ללא סוכר
אופן הכנה:
- לערבב טוב-טוב, כי למיסו יש מרקם קצת גבשושי שצריך להאבק בו. אני מכניסה הכל לצנצנת קטנה ומשקשקת אותה עד שהטעמים והמרקמים מתאחדים.
- טועמים ומדייקים את הטעמים: אפשר להוסיף קצת מיסו, טיפה סילאן, לפי הטעם. הטעמים יהיו בכל מקרה מאוד חזקים, וזה בסדר. אחרי זה כשמפזרים את הרוטב על הסלט, הטעמים יהיו פחות אגרסיביים.
בתיאבון (:
Kommentare