למרות מה שנהוג לחשוב לא כל גרנולה היא בריאה .
לא חסרות "גרנולות " שהן יותר שוקולד , סוכר , חומרים משמרים וצבעי מאכל .
ותוסיפו לזה את המחירים המטורפים שמבקשים עבור שקית גרנולה איכותית.
אז איך מכינים גרנולה שהיא שילוב של בריאות וטעם ?
אני קפצתי דקה לחנות טבע חזרתי למטבח ויאללה בואו להכין איתי גרנולה .
מצרכים יבשים
חצי כוס אגוזי ברזיל קצוצים
חצי כוס שקדים
חצי כוס גרעיני דלעת
2 כפות צימוקים
2 כפות קוקוס מיובש
2 כוסות פצפוצי קינואה
2 כוסות קוואקר
מצרכים רטובים
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה
1.בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים עד שכולם עטופים בסילאן.
2.מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
3.מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה מפזרים את הגרנולה ואופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע שחום, כשמדי 4 דקות מערבבים את התערובת בעזרת כף.
4.מוציאים מהתנור ומניחים לצד לכ-10 דקות, עד שהתערובת מתקשה.
מצננים צינון מלא ומאחסנים בקופסה אטומה.
* אפשר להחליף (או להוסיף) חלק מהמרכיבים היבשים ב: שקדים לא קלויים, פקאנים לא קלויים, שומשום מלא, קוקוס טחון ועוד.
Commentaires