top of page

קראמבל פירות

טבעוני | ללא גלוטן


מלית תפוחים:

לתבנית מרובעת 24 ס"מ

5 תפוחים, חצויים וללא גלעין

1 כף מיץ לימון

(2 כפות) קמח שקדים

1/2 כפית קינמון, או לפי הטעם


קראמבל:

(1 כוס) שיבולת שועל דקה

(1/2 כוס) שבבי קוקוס

(1/4 כוס) סילאן טבעי / סירופ מייפל

(1/4 כוס) שמן קוקוס, רך או מומס

1/2 כפית קינמון

קורט מלח


 


אופן הכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות.


• חותכים את השזיפים והאפרסמונים לחתיכות בגודל ביס.


• שמים את הפירות בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והקמח שקדים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטיחים.


• טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקראמבל, או מערבבים בקערה בעזרת הידיים, עד שמתקבלת תערובת לחה.


• מפזרים את הקראמבל מעל הפירות ואופים כ-30-35 דקות, או עד להזהבה יפה.


• מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

• אפשר בליווי סורבה או גלידה טבעונית.


• שומרים בכלי אטום במקרר. אפשר לאכול קר, או לחמם לפני הגשה חוזרת.



הערות:

• אפשר להשתמש בפירות אחרים: תפוחים, משמשים, תותים, פירות יער.

• חלק מהפירות יתנו יותר מיץ מאחרים, וזה בסדר.


• אפשר לתבל את הקראמבל באבקת קפה, או להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם. אפשר לא לתבל בכלל.


• אם אתם רוצים מתכון ללא סוכר, אפשר להוריד את הממתיק (הסילאן) לגמרי.


 
 
 

Comentarios


bottom of page