
ערכים תזונתיים
קלוריות 300 | שומן 16 גרם | פחמימות 19 גרם| חלבון 17 גרם| סיביים תזונתיים 2 גרם |סוכרים 1 גרם
למצרכים:
1 אריזת טופו קשה (חשוב טופו קשה כי המתכון לא יעבוד עם טופו רך, שמכיל הרבה מים)
3 כפות גדושות קמח רגיל או קמח חומוס או קמח עדשים אדומות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כוס פטרוזיליה או בזיליקום חתוכים
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
4 עגבניות מגורדות טריות
3 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
1 כפית סילאן/ (במידת הצורך) לאיזון החמיצות של העגבניות
מלח, פלפל שחור
לקישוט: כמה עלי פטרוזיליה או שמיר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
מוציאים את הטופו הקשה מהאריזה ומנגבים אותו היטב עם נייר סופג, תוך כדי לחיצה כדי להוציא ממנו כמה שיותר מים (חשוב מאוד להוציא מהטופו את כל המים העודפים, כדי שהקציצות לא יתפרקו).
חותכים את הטופו לקוביות ושמים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון ומעבדים בכמה פולסים עד לקבלת משחה חלקה – שימו לב שהמרקם צריך להיות משחתי ולא פירורי ולהתגבש לקציצות בקלות.
כדאי לשים את הפטרוזיליה או הבזיליקום בתחתית כדי שהם יחתכו לחתיכות קטנות.
עם ידיים משומנות קצת, מכינים מהתערובת קציצות עגולות בגודל כדור קטן.
עוטפים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן קוקוס או זית בנדיבות .
מניחים את הקציצות בתבנית ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
באמצע האפייה רצוי להפוך אותן.
מטגנים בסיר רחב את השום לדקה ומוסיפים מיד את העגבניות ורסק העגבניות. מטגנים כמה דקות ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
מוסיפים לסיר כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
טועמים את הרוטב, מוסיפים סילאן במידת הצורך לאיזון החמיצות ומתקנים את התיבול (מוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם האישי).
ברגע האחרון מוסיפים את הקציצות ומקשטים בפטרוזיליה.
בתאבון!
Comments