קציצות טבעוניות ללא גלוטן ברוטב עגבניות
- Inbar Alexandrin
- 9 בינו׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות

300 גרם טופו (לא רך)
140 גרם עדשים שחורות שהושרו במים 6-8 שעות
100 גרם אגוזי מלך
חצי חבילת עלי בזיליקום
שליש צרור פטרוזיליה
חצי בצל סגול
שן שום
כפית בזיליקום יבש
כפית אורגנו יבש
כפית תימין יבש
2 כפיות פפריקה
3 כפיות שמן זית
כפית מלח
לרוטב :
כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
2 פחיות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל אחת)
מלח
פלפל שחור
חצי חבילת עלי בזיליקום
שליש חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה :
טוחנים במעבד מזון טופו, עדשים ואגוזים עד לקבלת ממרח חלק ככל הניתן.
2 מוסיפים למסה את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבצל והשום וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה דק
3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן קוקוס
4 מעבירים את המסה לקערה ומערבבים עם התבלינים היבשים. יוצרים כדורים עגולים בגודל האהוב עליכם, ומסדרים על נייר האפייה.
5 מחממים תנור בטורבו ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהכדורים פריכים מבחוץ ושחומים (נראים קצת כמו פלאפל).
Comments