top of page

קציצות טבעוניות ללא גלוטן ברוטב עגבניות



300 גרם טופו (לא רך)

  • 140 גרם עדשים שחורות שהושרו במים 6-8 שעות

  • 100 גרם אגוזי מלך

  • חצי חבילת עלי בזיליקום

  • שליש צרור פטרוזיליה

  • חצי בצל סגול

  • שן שום

  • כפית בזיליקום יבש

  • כפית אורגנו יבש

  • כפית תימין יבש

  • 2 כפיות פפריקה

  • 3 כפיות שמן זית

  • כפית מלח

לרוטב :

  • כפות שמן זית

  • 4 שיני שום כתושות

  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל אחת)

  • מלח

  • פלפל שחור

  • חצי חבילת עלי בזיליקום

  • שליש חבילת פטרוזיליה

  • אופן ההכנה :

טוחנים במעבד מזון טופו, עדשים ואגוזים עד לקבלת ממרח חלק ככל הניתן.

2 מוסיפים למסה את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הבצל והשום וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת קצוצה דק

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן קוקוס

4 מעבירים את המסה לקערה ומערבבים עם התבלינים היבשים. יוצרים כדורים עגולים בגודל האהוב עליכם, ומסדרים על נייר האפייה.

5 מחממים תנור בטורבו ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהכדורים פריכים מבחוץ ושחומים (נראים קצת כמו פלאפל).

Comments


bottom of page