חיפוש

עוגת פירות יער -אסאי טבעונית (ללא גלוטן , ללא אפיה )

עודכן ב: ספט 7


inbar_alexsandrin כמו כולם.. אני גם מוצאת את עצמי שעות במטבח לאור הסגר וימי הקורונה .

הפעם מרימה לעצמי ולחברה בבית עם עוגת אסאי פירות יער טבעונית ללא אפיה! הכל בבלנדר. זהו אחד המתכונים האהובים עליי שאני אוהבת להכין במיוחד בחגים :) זו עוגה המכילה 100% רכיבים טבעיים ,עשירים בסיביים תזונתיים ומלאים באנרגיה של הטבע. תמרים, אגוזים, שקדים, פירות יער, אסאי ומזונות על. ללא קמח, ללא ביצים, ללא חמאה, ללא אפיה לגמרי אפשר לנשנש בריא ,מזין וללקק את האצבעות .


למתכון -

תחתית:

1 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס שבבי קוקוס

1 כוס תמרים מגהול ללא גלעין (אחרי השרייה של 30 דקות )

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

1 כוס שקדים

קורט מלח


שכבת קרם פירות יער:

300 גרם קשיו (מושרה לפחות 4 שעות ומסונן )

1 כוס פירות יער קפואים

1/2 כוס חלב קוקוס/ חלב שקדים

1 כפית מיץ לימון, או לפי הטעם

1/2 חבילת אסאי קפוא


קישוט:

גוגי ברייס

פטל שחור טרי

תותים

שבבי קוקוס


אופן ההכנה -

משתמשים בתבנית, מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.

לתחתית -

  1. מכינים את התחתית: שמים את כל המרכיבים לתוך קערת מעבד מזון וטוחנים במשך כדקה עד לקבלת תערובת דביקה במרקם פירורי דק.(ניתן גם לטחון בבלנדר )

  2. מהדקים את התערובת היטב לתחתית התבנית בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.

לקרם -

מכינים את שכבת הקרם פירות יער אסאי :

3. מניחים בקערת בלנדר חזק / מעבד מזון :

קשיו המסונן, פירות היער, חלב הקוקוס, הסילאן ומיץ הלימון .

טוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה בצבע סגול מהמם .

מוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים לטחון עוד כ-1/2 דקה.

4.יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, טופחים כמה פעמים על השיש, מניילנים את התבנית ומחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

לקראת הגשה מעבירים את העוגה למקרר.

5. מקשטים ומוסיפים תותים ,קוקוס , פירות יער .

*שומרים בכלי אטום במקפיא .

*תכינו ! תייגו אותי וספרו לי איך יצא לכם :)



138 צפיות

הטבות , עדכונים הצטרפו אלינו !