top of page

מרק עדשים

Inbar Alexandrin

עודכן: 30 בדצמ׳ 2024


עונת המרקים החלה 😋

עבורי זו תמיד אופציה כל כך מנחמת,משביעה

מזינה וטעימה .

הנה המתכון שלי למרק עדשים טבעוני

ב-15 דקות הכנה איזה כייף!


מצרכים:

(6-8 מנות )

ירקות:

1 בצל גדול, קלוף

2-3 גזרים, קלופים

2-3 גבעולי סלרי, עם העלים

4-5 שיני שום, קלופות

מיץ מלימון טרי (2-4 כפות מיץ, לפי הטעם)

3 כפות שמן זית

1/2 2 כוסות עדשים ירוקות/חומות

מושרות (לילה)

1 כוס עדשים כתומות (אפשר להשרות לשעה)

1/2 כפית כורכום טחון

כפית ופלפל שחור גרוס

כפית כמון

*אם אין לכם זמן להשרייה ממליצה לשלב רק את העדשים הכתומות , הן לא צריכות השרייה ארוכה

ומשתלבות נהדר במרק.


אופן הכנה:

שוטפים היטב את העדשים הירוקות/חומות לאחר שהשרנו ללילה ומסננים.

שוטפים היטב גם את העדשים הכתומות ומסננים.


לירקות:

חותכים את הבצל, גבעולי הסלרי והגזר לקוביות בגודל בינוני

פורסים את השום ואת עלי הסלרי קוצצים דק.

אפשר גם לגרד את כל הירקות על פומפייה או עם דסקית מתאימה במעבד מזון.


מבשלים:

בסיר בגודל בינוני/גדול שמים את השמן.

מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי, הגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה-בינונית 5-6 דקות, עד שהירקות מתחילים להיראות שקופים – אפשר להוסיף מעט מלח, זה מזרז את התהליך של הריכוך

(ולא יפריע לעדשים להתרכך).

מוסיפים את העדשים הירוקות והתבלינים.

מערבבים מעט, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה (אין צורך להסיר את הקצף).


מכסים חלקית וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית 15-20 דקות, עד שהעדשים מתנפחות מעט ומתחילות להתרכך.

מוסיפים את העדשים הכתומות ועוד 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בכיסוי חלקי 15-20 דקות, עד שהעדשים הירוקות התרככו לגמרי והעדשים הכתומות התפרקו וכמעט לא רואים אותן במרק.

לפני ההגשה מוסיפים עוד מעט מים אם רוצים מרק נוזלי יותר,מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם ועוד קצת שמן זית אם רוצים לפני שמגישים.


המרק נשמר במקרר עד 3 ימים

תהנו ולבריאות 🤗

38 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page