המתכון שלי ללביבות אפויות בלי רגשות אשם
אחד החגים האהובים עליי !
ממש אוהבת את טקס הדלקת הנרות וכל המשאלות אני מאמינה גדולה של ניסים :)
והייתי חייבת למצוא פיתרון למתכון ללביבות ללא טיגון כאלו שיוצאות פריכות , טעימות ואף אחד לא באמת מרגיש שהן לא מטוגנות , בלי קמח ובלי ביצים .
מה צריך :
(כמות 12-15)
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה .
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק .
2 תפוחי אדמה בינוניים ,קלופים ומגורדים בפומפיה גסה .
חצי בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים .
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1/2 כוס קמח חומוס או קמח עדשים
1/3 כוס מים
כף שמן קוקוס
אופן ההכנה :
מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה(מלבד הכף שמן קוקוס ) עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה .
יוצרים קציצות עם הידיים .
מחממים תנור מראש ל-190 מעלות .
מוסיפים כף שמן קוקוס לתערובת ומערבבים .מרפדים תבנית בנייר אפיה אקולוגי .
מניחים את הלביבות. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות ,הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות עד להזהבה .
חג שמח :)
ספרו לי איך יצא לכם .